Wat voel je bij jazzmuziek?

Dat muziek je humeur kan beïnvloeden dat weet iedereen. Als je vrolijke en zomerse tunes hoort, wordt je vanzelf opgewekt en een triestig liedje kan erg droevige gevoelens bovenhalen. Mensen die een moeilijke tijd doormaken, door het verlies van een geliefde, liefdesverdriet of persoonlijke problemen bijvoorbeeld, putten vaak kracht uit liedjesteksten en ritmes. Een bepaalde melodie kan plots herinneringen naar boven halen waar je al jaren niet meer aan dacht. Wat ook helpt om je humeur te verbeteren, is het spelen op leuke slotautomaten en online spelletjes. Bij slots app kun je eindeloos spelplezier vinden. Heb je nog geen internet thuis of ben je op zoek naar een interessant aanbod, kijk dan zeker eens naar internet van Ziggo voor het beste en voordeligste tarief.

Jazzmuziek is een muziekgenre dat met veel gevoel gespeeld wordt. Meestal gaat het om vrolijke en opzwepende ritmes, maar jazz kan ook sentimentele gevoelens opwekken. Soms is het de bedoeling van de muzikant om op de emoties van de luisteraars in te spelen, maar soms overvalt je ook gewoon een gevoel van nostalgie of weemoed tijdens het luisteren naar jazz. Maar de meeste mensen worden gewoon vrolijk bij het horen van de ritmische tonen van de piano, koperblazers, mondharmonica en zelfs gitaar.

Het luisteren naar jazz zou volgens recent onderzoek wel degelijk een effect hebben op de hersenen en de zogenaamde gelukshormonen vrij maken. Hierdoor voelen mensen zich vrolijker, gelukkiger en optimistischer. Dat jazzmuziek ook nog eens ideaal is om op te dansen, maakt het effect alleen maar groter. Tijdens het dansen komen er nog meer hormonen vrij die een gelukzalig gevoel veroorzaken.

Kortom, mensen die even in een dipje zitten en wat opgevrolijkt moeten worden, kunnen beter naar jazzmuziek luisteren om hen de energie te geven om verder te gaan met hun dag.