Over ons

Al met al was het een eenvoudige beslissing om een pagina over dit onderwerp te gaan maken. Als echte muziekliefhebbers is het sowieso al geweldig leuk om over toonaangevende en tijdloze muziek als Jazz te kunnen schrijven. Als daar nog eens het geestverruimende aspect bij komt, hebben we de garantie dat we een goed verhaal kunnen vertellen. Dat is zeker een van de grootste drijfveren om deze site te maken. Al met al gaat het natuurlijk grotendeels om de muziek. Die moet centraal staan als onderwerp, dat is namelijk ook waar we het liefst over vertellen. Vandaar ook dat we verschillende onderdelen hiervan omschrijven. Zo is er te lezen wat de beste jazzalbums zijn, zeg maar degene die iedereen in het bezit zou moeten hebben. Verder gaan we nog in op wat een aspirant muzikant allemaal moet weten. De beste muzikanten en een stukje historie komen ook nog uitgebreid aan bod op deze website.

In een later stadium besteden we veelal aandacht aan de muzikale kant. Bijvoorbeeld waar je het beste Jazz kunt leren spelen en op welke instrumenten dit allemaal kan. Lees dit goed door voor als je graag eens een instrument wilt leren bespelen en ook nog eens iets met Jazz hebt.

We behandelen eveneens diepgaande onderwerpen zoals het gevoel wat echt goede jazzmuziek bij bepaalde mensen kan oproepen. Een goede omschrijving van hoe dit tot stand komt en waarom dit dan wel gebeurt mag natuurlijk niet ontbreken. Zo kom je geheid alles te weten over de rustgevende werking die Jazz voor sommige mensen heeft. Het fijne is dat je ook gelijk leert welke muziek het meest geliefd is bij het grote publiek. Zo proberen we als ultiem einddoel een zo uitgebreid mogelijk beeld te schetsen van alles wat Jazz zo mooi, tijdloos en uniek maakt in onze ogen.