Leer hoe je Jazz kunt spelen met gratis drumlessen

mzl.hjwantzdDe basis van elk muziekstuk is het ritme, en dit ritme wordt in bijna elk nummer bepaald door de drumpartij. In de popmuziek is deze partij vaak tamelijk simpel met de gebruikelijke “four on the floor”-structuur, waarbij op elke tel de bass drum te horen is. Andere muziekgenres, zoals jazz, kennen moeilijkere drumpartijen. In deze genres komt er ook meer improvisatie en creativiteit kijken bij de drummer: ideaal voor de beginnende maar ambitieuze muziekliefhebber.

Voor iedereen die graag jazzmuziek of soortgelijke genres wil begeleiden op de drums zijn drumlessen de beste optie. Deze zijn soms een beetje prijzig, vooral wanneer je nog niet zeker weet of drummen wel echt iets voor jou is. Je kan natuurlijk proberen om op een leuke manier geld bij te verdienen met een goede roulette app, maar vaak bieden muziekscholen ook gratis proeflessen aan. Hier leer je de beginselen van het drummen: het ritmegevoel, het gebruik van de trommels en bekkens en de nodige motoriek. De basis kan al snel worden gelegd, zoals deze jonge drummer goed laat zien. Voor je het weet speel je de sterren van de hemel!

Wanneer je als drummer over deze basis beschikt, kan je al zeker een paar jazznummers meespelen. Wie graag ook de moeilijkere liedjes mee wilt spelen, heeft echter wat meer oefening nodig, jazz blijft immers een lastig genre wat ritme betreft. Gelukkig geldt: oefening baart kunst. Door extra lessen te nemen of te kijken naar (gratis) video’s op het internet die uitleg geven hoe de drumpartij van jazzmuziek in elkaar zit, kan iedereen de nodige improvisatie en creativiteit verkrijgen die nu eenmaal nodig zijn in de wereld van de jazzmuziek.