Jazz theorie en compositie lessen

1415485779Het is natuurlijk super leuk om alles te kunnen spelen. Zodra je alle nummers van bepaalde muzikale grootheden hebt geleerd wordt het alleen maar mooier. Waarschijnlijk zal er wel een moment komen dat je alles zo goed onder de knie hebt dat je jezelf af gaat vragen of je zelf niet eens wat zal gaan componeren. Er is natuurlijk ook niets wat je tegen houdt. Het is geheel aan jezelf om te bepalen wanneer je hier goed genoeg voor denkt te zijn. Voor iemand van buitenaf is dit moeilijk te zeggen.

Als je dit echt wilt kan je natuurlijk wel een steuntje in de rug gebruiken. Gelukkig zijn hier voldoende opties voor. Verschillende muziekscholen, verspreid over het land, bieden naast de gewone muzieklessen op instrumenten compositielessen aan. Deze zijn er speciaal op gemaakt zodat zij jouw kunnen leren hoe je zelf muziek kunt maken en componeren. Hier komt veel theorie bij kijken, helemaal als het over Jazz gaat. Het is wel heel erg fascinerend en leerzaam om dit echt te gaan doen.

Buiten dat je geleerd wordt hoe je zelf een nummer kunt schrijven en maken gaan de lessen in op het vinden van een unieke sound. Dit onderdeel is belangrijk, vooral voor jezelf. Hoe leuk is het wel niet als je een nummer terug hoort en oprecht kan zeggen dat het herkenningspunten van jou heeft? Voor de meeste beginnende muzikanten is het een absolute droom.

Naast het helpen met componeren wordt je ook verteld hoe andere composities tot stand komen. Je zult leren hoe dit werkt en andere muziekstukken dus beter gaan begrijpen na verloop van tijd. Door dit goed te weten begrijp je gelijk weer meer van de muziek die je later zelf gaat maken. De meeste van deze lessen kunnen zowel individueel als in groepen gevolgd worden.