Hoe kan een klassieke pianist de jazzpiano leren bespelen?

maxresdefaultHet lijkt een wereld die vrijwel zeker mijlenver uit elkaar ligt. Dit valt in de werkelijkheid echter reuze mee. Een klassieke pianist kan zeker de jazzpiano leren bespelen. Als hij al op hoog niveau piano speelt zal dit alleen maar makkelijker gaan en tevens een welkom uitstapje naar de wereld van de swingende muziek zijn.

Om dit te kunnen doen is, zoals we al benoemden, de nodige ervaring wel gewenst. De piano is absoluut geen eenvoudig instrument. Het kost tijd en dedicatie om dit te leren en al helemaal om er echt goed in te worden. Als je hier toch in kunt slagen zul je er de vruchten van plukken. De piano is namelijk een instrument wat prachtige klanken kan voortbrengen. Het heeft een grote rol van essentie in meerdere geniale muziekstukken. Deze zijn zeker niet allemaal Jazz gerelateerd maar daarom niet minder goed en minder interessant.

De meeste scholen die pianolessen aanbieden geven je ook de mogelijkheid om daarin eens een uitstapje naar iets anders te maken. Ze bieden dan improvisatielessen aan. Dit kan zijn om voor iemand die normaal gesproken klassiek piano speelt nu jazzpiano te gaan spelen, maar ook weer precies andersom. Zo leer je om je huidige repertoire uit te breiden. Dit doe je terwijl je gelijk weer een en ander bijleert over je eigen instrument.

Het interessante is dat je een steeds bredere kennis krijgt. Je kan dus met spelen alle kanten op en zelfs dingen gaan combineren. Vaak zijn er ook nog de mogelijkheden om tevens zanglessen of andere lessen te nemen. Zo kun je dus ook direct zien wat je met je stem allemaal kunt doen. Voor iedere pianist met een liefde voor Jazz kan dit ontzettend leuk zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos en wachten op jou om ze eens te komen ontdekken.