7 geheimen om jazzgitaar te leren

maxresdefault (2)

Het is een bewezen feit dat je geen (Jazz) gitaar kunt leren spelen door alleen maar theorie. Je zult de gitaar op moeten pakken en daarmee zoveel mogelijk aan de slag moeten gaan, als je kans van slagen wilt hebben.

Luister vol overgave

Luister niet gewoon naar de muziek, maar absorbeer deze als geen ander. Je moet als het ware de muziek gaan ademen. Alleen dan kun je echt goed worden en alles leren op weg naar perfectie.

Begin met lezen

Niet alles is praktijk. Door te lezen word je altijd wat beter. Dit hoeft niet eens puur over muziek te gaan. Het kan net zo goed over de achtergrond van een muzieksoort gaan, of een autobiografie van een bekende artiest. Als je er maar mee bezig bent.

Heb geduld

Niets komt vanzelf. Dat geldt al helemaal voor dit onderwerp. Als je niet het geduld hebt om eerst flink de tijd te nemen om te leren zul je er al helemaal nooit komen. Sterker nog, je kunt beter jezelf de tijd besparen en er helemaal niet aan beginnen.

Absorbeer alles

We zeiden al dat je de muziek als het ware moet ademen. Eigenlijk moet je muziek gaan leven. Alles moet voor zover dat gaat in het teken van de muziek staan. Van in de ochtend tot je weer gaat slapen.

Leg sociale contacten

Door mensen te leren kennen en kennis te bundelen word je beter. Het komt je spel altijd ten goede. Anderen kunnen je regelmatig iets leren wat je nog niet eerder gehoord had. Doe hier dus je voordeel mee en maak zoveel mogelijk sociale contacten in de muziekwereld.

Blijf doorzetten

Als je te snel opgeeft kan dat oprecht zonde zijn. Er is immers bijna niemand die gelijk goed was in muziek. Tijd en overtuiging heb je beide nodig om er wat van te maken.